دندانپزشکی (Dentistry) یکی از شاخه‌های پزشکی است که در سطح عمومی شامل بررسی، تشخیص، پیشگیری و درمان مشکلات و بیماری‌های دهان و دندان می‌شود و نیاز به مهارت و توانایی‌های فردی خاصی نیز دارد.

در زمان گذشته دندانپزشکان را مساوی با دندانسازان می‌دانستند.

مهمترین وظیفه یک دندانپزشک، تشخیص و درمان بیماری ها و ناهنجاری های دهان و دندان استو به طور کلی به همه بیماری های دهان مربوط می شود پس شاید بهتر باشد این رشته را دهان پزشکی بنامیم.

دندانپزشکی یک علم تخصصی است که وظیفه آن حفظ سلامت دهان و دندان است.

 دندانپزشکی می تواند از بسیاری بیماری‌ها در مرحله اولیه اطلاع پیدا کند و آنها را درمان کند و از پیشرفت آن جلوگیری کند.

آیا دندانپزشکی صرفا کار عملی بدون نیاز به دانش تئوری زیادی است؟

بسیاری از مردم فکر میکنند که دندانپزشکی رشته ای کاملا عملی و تکنیکی است.

 این در حالی است که اگر دانشجوی دندانپزشکی تنها فن و تکنیک این رشته را فراگرفته اما در علوم پایه ضعیف باشد، در نهایت یک دندانساز خواهد شد یعنی چنین فردی کار روی دندان را فراگرفته است اما از علم پزشکی بی نصیب می باشد.

دروس دندانپزشکی

در دندانپزشکی، بعد از دوسال خواندن دروس عمومی پزشکی وارد دروسی تخصصی صرفا مربوط به دهان و سر و گردن می شوید.

دروس دندانپزشکی تا حدودی آسان تر از درس های پزشکی و داروسازی هستند. در دندانپزشکی کار عملی بیشتر است و واحد های عملی نسبت به پزشکی بیشتر است.

تخصص های رشته دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی در مقاطع بالاتر به تخصص های بسیاری تقسیم می شود که مهمنرین آنها به شرح زیر است:

  • ارتودنسی
  • تشخیص بیماری های دهان
  • نتیست: جراحی لثه
  • اندودنتیکس: درمان ریشه
  • رادیولوژی دهان، فک و صورت
  • اندودنتیست: متخصص درمان ریشه
  • پاتولوژیست دهان و دندان: آسیب شناسی دهان، فک و صورت
  • پروستودنتیست: پروتزهای دندانی و ایمپلنت

آینده شغلی رشته دندانپزشکی

در کشور ایران نزدیک به ۱۲ هزار دندانپزشک وجود دارد و از سوی دیگر سالانه ۱۸ دانشکده دندانپزشکی دولتی و خصوصی موجود در کشور بیش از ۱۰۰۰ دندانپزشک تربیت می کنند.

با افزایش فارغ‌التحصیلان در این رشته  فرصت‌های شغلی این رشته رو به کاهش است. به علاوه  افزایش رعایت بهداشت دهان و دندان در جامعه نیز عامل دیگری در کاهش مراجعه کننده خواهد بود.

البته‌ افزایش‌ تعداد دندانپزشکان‌ جوان‌ بیکار تنها مشکل‌ ایران‌ نیست‌ چون‌ طبق‌ بررسی‌ها و پیش‌بینی‌های‌ جوامع‌ علمی‌ خارج‌ از کشور، در سال‌ 2030 میلادی‌ بهداشت‌ دهان‌ و دندان‌ مردم‌ به‌ اندازه‌ ای‌ خوب‌ خواهد بود که‌ دندانپزشکی عمومی‌ به‌ بخشی‌ از پزشکی‌ عمومی‌ باز می‌گردد و رشته‌ دندانپزشکی تنها جنبه تخصصی پیدا میکند.

yun.ir/sdmm8c

با این حال اهمیت زیبایی دندان در بین مردم رو به افزایش است که فرصت شغلی بسیار مناسبی برای متخصصین این رشته به ارمغان می‌آورد.

 نکته مثبت این شغل این است که اکثرمراجعه کننده‌ها یک دندانپزشک را بر می‌گزینند و به مراجعه‌کننده ی دائمی آن دندانپزشک تبدیل می‌شوند.

معایب و مشکلات

دندانپزشکی رشته ای است که پس از پایانتحصیلات به طور کامل عملی می شودو با بیمار کاملا برخورد دارد، بنابراین امکان انتقال بیماری‌های عفونی مثل هپاتیت یا ایدز از بیمار به پزشک بسیار زیاد است و دندانپزشکان باید همواره به اصول کنترل عفونت توجه داشته باشند.

 همچنین یک دندانپزشک باید بطور مرتب نرمش و ورزش کند تا دچار کمردرد و پادرد مزمن نگردد.

امکان تحصیل در خارج از کشور

امکان تحصیل در دانشگاه‌های آلمان، آمریکا و کانادا وجود دارد که از لحاظ تراز علمی در سطح دانشگاه‌های شهید بهشتی و تهران هستند ولی از نظر امکانات و تجهیزات بسیار پیشرفته‌تر می‌باشند.

 به طور کلی دندانپزشکی در تمام کشورها از لحاظ موقعیت شغلی جزو ۵ شغل برتر محسوب می‌شود.

گذراندن دوره طرح

در رشته دندانپزشکی هم مانند پزشکی باید طرح گذراند.

 در طول دوره طرح عمومی که حدود ۲ سال است، حق مطب زدن نداید اما میشود به طور خصوصی و پاره وقت پیش یک دندان پزشک مشغول به کار شد.

منبع: https://dentistcommunity.ir

بهداشت دهان و دندان در زمان ارتودنسی

معرفی رشته دندانپزشکی

روش های نوین ارتودنسی

دندانپزشکی ,رشته ,دهان ,دندان ,پزشکی ,های ,دهان و ,است که ,این رشته ,و دندان ,رشته دندانپزشکی

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

طراحی سایت سئو تولید وفروش مخزن پلی اتیلن آب در یزد زیست شناسی انتخاب برترین ها خدمات کامپیوتری قزوین نرم افزار درمنزل و محل کار ***09380338496*** Aryan83.ir جیرفت کار *دلنوشته‌های آبان دُخت عقایدیک دختر جزوه کارگاه ریخته گری